FORD FIESTA NASLEDNJE GENERACIJE

Ultrasodoben slog in osebna nota, tako da lahko svoj avtomobil prilagodite sebi. Več naprednih tehnologij in nepogrešljivih funkcij. Razburljiva, dinamična vožnja, zasnovana tako, da vam prikliče nasmeh na obraz. Fiesta naslednje generacije je na novo zamišljena in na novo zasnovana. In kot boste kmalu ugotovili, ko izkusite njegov inteligentni dizajn, ta avtomobil ponuja še več, kot se zdi na prvi pogled.

Sproščujoča in poživljajoča. Neprecenljiva in pametna.

Sproščujoča in poživljajoča. Neprecenljiva in pametna.

Če pametne tehnologije gladko delujejo v vašem domu, bi potem morale enako brezhibno delovati tudi v vašem avtomobilu. S tem namenom je lahko Fiesta naslednje generacije opremljena s sistemom glasovnega upravljanja SYNC 3, ki vam olajša življenje, sistemom ozvočenja B&O PLAY, ki vaša potovanja spremeni v zabavna doživetja, in z odpirajočo panoramsko streho, ki prijetno popestri vsako vašo vožnjo. Pripravite se, da odkrijete vse to in še več v notranjosti vozila, ki vam nudi celovito udobje in praktičnost, ki bi si ju lahko zaželeli.

Vaša najljubša glasba v izvedbi, kot naj bi jo poslušali

Vaša najljubša glasba v izvedbi, kot naj bi jo poslušali

Kakršenkoli je že vaš glasbeni okus, glasba si zasluži, da jo poslušate, kot si jo je izvajalec zamislil. In točno to lahko pričakujete v Fiesti. Zakaj? Zato, ker je na voljo s sistemom ozvočenja B&O PLAY. Ta vrhunski zvočni sistem s 675 watti zagotavlja bogat, mogočen zvok prek paketa, ki vključuje 10 zvočnikov, nizkotonec in globokotonec. To napredno tehnologijo so posebej za Fiesto zasnovali, razvili in naravnali strokovnjaki akustike pri sistemu B&O PLAY. Zato povečajte glasnost in uživajte v svoji najljubši skupini ali pesmih v koncertni dvorani, ki je kar kabina vašega avtomobila.

Celovita tehnologija, ki jo lahko upravljate z glasom

Celovita tehnologija, ki jo lahko upravljate z glasom

Ford SYNC 3 je najsodobnejši sistem, ki vam omogoča, da ostanete povezani in upravljate svoj telefon, glasbo in navigacijski sistem z intuitivnimi glasovnimi ukazi ali prek 20,3 cm (8-palčnega) barvnega zaslona na dotik. Poveže se s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, z Applinkom pa lahko dostopate do nekaterih izmed svojih najljubših aplikacij za pametne telefone, vključno s Spotify. Promet v živo pomaga, da se izognete zastojem. Prikličete lahko celo seznam lokalnih restavracij le z ukazom „Lačen sem" ali pa dostopate do Michelinovega vodiča, da izberete restavracijo in izvedete rezervacijo.

Veliko panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

Veliko panoramsko strešno okno za večji občutek sproščenosti in prostornosti

Za razliko od večine avtomobilov istega velikostnega razreda je Fiesta na voljo z možnostjo razkošnega steklenega, dvodelnega panoramskega strešnega okna. To se odpre z nagibom ali pa zdrsne pod zadnji del strehe, s čimer ustvari občutek sproščenosti in prostornosti. Streha omogoča vstop naravni svetlobi, hkrati pa sončno odbojno steklo ohranja svežino in vas ščiti pred UV-žarki. 

Pametno shranjevanje za pametne telefone

Pametno shranjevanje za pametne telefone

My Ford Dock je domiselna dizajnerska rešitev, ki omogoča varno shranjevanje vašega pametnega telefona, predvajalnika MP3 ali navigacijske naprave, tako da imate pregled nad napravo, ne da bi odmaknili pogled s ceste. Shranjevalni prostor se nahaja na vrhu sredinske konzole in je opremljen s pomičnim pokrovom, ki vašo napravo pritrdi v ležišče.

Sedeži in volanski obroč, ki vas grejejo

Sedeži in volanski obroč, ki vas grejejo

Ogrevani sprednji sedeži tako za voznika kot sopotnika so na voljo v dodatni opremi. Izbirate lahko med tremi različnimi nastavitvami gretja, ki jih enostavno nastavite s pritiskom na gumbno stikalo, s katerim upravljate gretje levega in desnega sedeža, rdeča lučka pa sveti in kaže stopnjo nastavitve gretja, ki ste jo izbrali. Ne glede na to, ali jutro prinese zmrzal ali mraz oziroma je noč ledeno mrzla, vam bo ogrevan volanski obroč bolje segrel roke kot par rokavic.

Brez ključa pomeni brez napora

Brez ključa pomeni brez napora

Ko hodite proti avtu, Fordov sistem za zagon vozila brez ključa zazna prisotnost vašega ključa, četudi je ta v vašem žepu ali torbici. Vrata se odklenejo, in ko se usedete, za zagon ne potrebujete ključa. Preprosto pritisnete sklopko, stisnite Fordov gumb za zagon in motor bo zaživel.

Prostor za vse

Prostor za vse

Kabina je zasnovana tako, da je vsak kvadratni milimeter prostora maksimalno izkoriščen, in nudi do 19 ločenih odlagalnih mest glede na model, ki ga izberete. Priročni elementi vključujejo "podstavek za naprave" pred prestavno ročico, ki ga uporabite za hranjenje mobilnih naprav. Tako med vožnjo naprave ne bodo drsele okrog, saj ima podstavek gumijasto podlago. Na voljo je tudi USB-vtičnica, ki služi kot priročna točka za polnjenje.

Vam na voljo za informacije in zabavo ...

Vam na voljo za informacije in zabavo ...

Fiesta nudi štiri različne stopnje sistemov za zabavo v notranjosti avtomobila (ICE). Vhodna stopnja sistema vsebuje radio visoke zanesljivosti, šest zvočnikov, Bluetooth, dve USB-vtičnici in še več. Najvišja stopnja sistema za zabavo v notranjosti avtomobila (ICE) vključuje digitalni radio DAB, 20,3 cm (8-palčni) barvni zaslon na dotik, združljivost s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto, sedem zvočnikov, SYNC 3 s povezljivostjo Bluetooth in glasovnim upravljanjem ter še veliko drugih funkcij.

Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

Brezskrbna souporaba avtomobila s funkcijo MyKey®

Ta tehnologija vam omogoča, da določite največjo hitrost, nastavite opomnik za varnostni pas in celo nadzirate glasnost zvočnega sistema, če želite. Ford MyKey®, ki je oblikovan, da vam omogoči brezskrbno posojanje avtomobila prijatelju ali družinskemu članu, je preprost za uporabo. Samo vstavite ključ, zaženite avtomobil in nato sledite preprostim navodilom, da programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. "Skrbniški" ključ brez omejitev lahko obdržite zase in celo imate več kot enega od vsakega.

Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

Hitro očistite svoje vetrobransko steklo s funkcijo Quickclear

Ta pametna funkcija je zasnovana za to, da vas v ledenih jutrih spravi hitreje na pot. Preprosto pritisnite gumb in ultra tanka vlakna se ogrejejo in odmrznejo ter tako odrosijo vaše vetrobransko steklo in odmrznejo brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

Nastavite temperaturo, ki vam ustreza

Z elektronsko klimatsko napravo s samodejnim uravnavanjem temperature (EATC), ki je na voljo kot dodatna oprema, le izberete želeno temperaturo notranjosti avtomobila, sistem pa jo nato vzdržuje s pomočjo napredne klimatizacije.

Zunanja ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

Zunanja ogledala, ki se sama varujejo pred poškodbami

Zunanja ogledala se zlahka poškodujejo, ko vozite skozi tesna mesta ali parkirate v ozki ulici. Izbirna električno zložljiva ogledala vam pomagajo, da se temu izognete, saj se ob pritisku na gumb poklopijo navznoter. Ker so ogrevana, lahko v mrzlih jutrih krenete na pot hitreje in varneje.

Vaša Fiesta. Ravno takšna, kot si jo želite.

Barva strehe 1
barva 2
barva 3
barva 4
barva 5

Si želite Fiesto prikrojiti po meri in ji dati lasten pečat? To vam omogoča širok nabor možne opreme. Od enobarvnih, kovinskih, dvobarvnih in posebnih barv zunanjosti do notranjih poudarkov, slogov oblazinjenja in šivov, pa različnih dizajnov platišč ... Ne glede na to, kakšen videz avtomobila si želite, boste v naših paketih opreme po meri zagotovo našli to, kar potrebujete.

To je pa pametno

Tehnologija mora vedno imeti namen. Ko zaženete motor svoje Fieste naslednje generacije, se hkrati sproži celoten nabor naprednih funkcij in sistemov. Na primer aktivna pomoč pri parkiranju, prilagodljiv tempomat, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za prepoznavanje prometnih znakov ... Pripravite se na preizkušanje tako pametnih in uporabnih tehnologij, da se boste spraševali, kako ste sploh shajali brez njih.

Oči zadaj

Oči zadaj

Stebrički, kolesa, nizki zidovi ... Kamera za vzvratno vožnjo prikaže na zaslonu vse, kar se nahaja za vami. Sistem se samodejno sproži, ko izberete vzvratno prestavo, navidezne črte pa vam pomagajo parkirati v najtesnejše parkirne prostore.

Parkiranje je lahko zabavno

Parkiranje je lahko zabavno

Parkiranje je lahko prava preglavica. Vendar nikakor ne z vašo Fiesto. To pa zato, ker sistem za aktivno pomoč pri parkiranju uporablja različne tehnologije, da izvaja več kot le samodejno krmarjenje vozila v parkirne prostore. S sistemom pomoči za zapuščanje parkirnega mesta vam pomaga tudi pri vključevanju v promet. Sistem za vzporedno in pravokotno parkiranje zazna, ali je parkirni prostor dovolj velik za vaše vozilo, nato pa vas vzvratno zapelje na ustrezno mesto. Sistem za bočno parkiranje (SPA) vas opozori, če je okrog vozila kakršna koli bočna ovira.

Tempomat, ki se samodejno prilagodi

Tempomat, ki se samodejno prilagodi

S tehnologijo prilagodljivega tempomata lahko izbirate hitrost, s katero želite voziti, in sistem jo bo ohranjal. Če vgrajena radarska tipala pred vami zaznajo vozilo, bo sistem upočasnil vašo Fiesto, da ohrani predhodno določeno razdaljo. Ko je cesta pred vami spet prazna, sistem pospeši do izbrane hitrosti. 

Sistem, ki pomaga pri zaščiti pešcev

Sistem, ki pomaga pri zaščiti pešcev

Pomoč pri preprečevanju trkov z zaznavanjem pešcev zaznava vozila in pešce v razdalji do 130 metrov pred vami ali tiste, ki bi lahko prečkali pot vašega vozila, in vas tako opozori na njihovo prisotnost. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno začel zavirati. Ta nova tehnologija pomaga zmanjšati resnost poškodb pri nezgodah oz. vam pomaga, da se jim izognete. Sistem ne deluje le pri hitrostih do 80 km/h, temveč tudi ponoči.

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na vašem voznem pasu

Napredni sistem, ki vam pomaga ostati na vašem voznem pasu

Sistem za ohranjanje voznega pasu uporablja naprej obrnjeno kamero, da zazna, ali nenamerno drsite s svojega voznega pasu. Sistem za ohranjanje voznega pasu vas nato opozori s tresenjem volana in vizualnim opozorilom. Če se na to odzovete prepočasi ali se sploh ne odzovete, vam sistem za ohranjanje voznega pasu lahko ponudi pomoč pri krmiljenju, da vas varno zapelje nazaj na pravi vozni pas. Tehnologija je zasnovana za večpasovne ceste (na primer avtoceste), tako da se bo samodejno izklopila pri hitrostih pod 65 km/h, lahko pa jo izklopite tudi ročno.

Zazna prometne znake, ki bi jih lahko spregledali

Zazna prometne znake, ki bi jih lahko spregledali

Naj so znaki ob cesti ali nad njo, trajni ali začasni, jih sistem za prepoznavanje prometnih znakov lahko prepozna. Ikona za znak za omejitev hitrosti ali npr. prepovedano prehitevanje se pojavi na plošči z merilniki in se spremeni, ko vstopite v območje z novo omejitvijo.

Samodejni vklop dolgih luči. Pomagajo vam videti, ne da bi zaslepili druge

Samodejni vklop dolgih luči. Pomagajo vam videti, ne da bi zaslepili druge

Samodejni vklop dolgih luči je uporaben pripomoček za nočno vožnjo, ki začasno zasenči vaše žaromete, kadar zazna nasproti prihajajoča vozila ali drugo vozilo pred vami, in tako prepreči, da bi zaslepili druge voznike. Pozneje samodejno preklopi nazaj na dolge luči in vam tako zagotovi optimalno vidljivost.

Tehnologija, ki vidi, česar vi ne morete

Tehnologija, ki vidi, česar vi ne morete

Sistem za zaznavanje mrtvih kotov (BLIS) uporablja radarska tipala, ki zaznajo mrtve kote na obeh straneh vaše Fieste. Če zaznajo vozilo, ki ga ne vidite, vas opozorijo s prižigom oranžne lučke, ki je dobro vidna na zunanjem ogledalu na isti strani. Ko vzvratno zapuščate parkirni prostor in nimate dobrega pregleda nad prometom, lahko sistem za opozarjanje na vozila v mrtvem kotu zazna prihajajoča vozila in odda zvočno opozorilo. Tehnologija poskrbi tudi za prižig lučke v bočnem vzvratnem ogledalu (levem ali desnem, odvisno od smeri prihajajočega vozila).

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

Ford SYNC s Pomočjo v sili lahko pokliče na pomoč, tudi če vi ne morete

Pomemben del sistema Ford SYNC, ki lahko reši življenje, je Pomoč v sili*. Če slučajno pride do nesreče, v kateri se sproži zračna blazina ali se izklopi črpalka za gorivo, lahko tehnologija uporabi preko združljivosti Bluetooth® povezan mobilni telefon in samodejno pokliče službe za ukrepanje ob nesrečah. Klic lahko ustavite ali pa govorite s temi službami, če jih potrebujete. Sistem bo posredoval ključne podatke, kot so GPS-koordinate, tudi če ste nezavestni.*
* Fordova Pomoč v sili deluje v več kot 40 evropskih državah. Ta funkcija deluje, ko je povezana z združljivim mobilnim telefonom, ki ga imate s seboj, ko se sproži zračna blazina (ne vključuje zračnih blazin za kolena) ali ko tipalo, ki zazna trk, izklopi črpalko za gorivo. Besedilna funkcija in Pomoč v sili nista na voljo v vseh evropskih jezikih.

Pomaga vam ohranjati varno razdaljo

Pomaga vam ohranjati varno razdaljo

Ko je pred vami vozilo, vam grafična ponazoritev instrumentne plošče prikaže oddaljenost od vozila. Obstajajo tri označevalne stopnje: siva ponazarja največjo razdaljo, rdeča pa najkrajšo. Zaznavanje oddaljenosti lahko prilagajate, da ustreza različnim stopnjam in ta napredni opozorilni sistem vam tako omogoča, da se odzovete na vse, kar se dogaja v prometu pred vami.

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Dodaten nadzor pri speljevanju v klanec

Sistem za speljevanje v klanec začasno zaustavi polzenje nazaj (ali naprej), ko speljujete na strmini. Deluje tako, da pritisk na zavore ohrani dodatne 2,5 sekunde ter vam tako dodeli več časa in nadzora, ko nogo s stopalke za zavoro prestavite na stopalko za plin. Uporaben je tudi pri ustavljanju in speljevanju na spolzkih podlagah.

Manj utrujajoča vožnja, varčnejša potovanja

Manj utrujajoča vožnja, varčnejša potovanja

Tempomat skupaj s prilagodljivim sistemom za omejitev hitrosti vaše vozilo ohranja znotraj izbrane prednastavljene omejitve hitrosti. Prihrani vam lahko gorivo, zmanjša možnost prekoračitve hitrosti in tako kot vsi tempomati vzdržuje za vas hitrost ter vam prihrani trud, ki bi ga vložili ob pritiskanje na stopalko za plin.

Električni servoojačevalnik krmiljenja, ki se odziva na vsako situacijo

Električni servoojačevalnik krmiljenja, ki se odziva na vsako situacijo

Električni servoojačevalnik krmiljenja (EPAS) samodejno prilagaja svoje delovanje hitrosti in voznim pogojem. Pri vožnji z nizko hitrostjo sistem poskrbi, da lahko volan obračate lažje in lahkotneje, s čimer zagotovi boljšo okretnost. Pri vožnji z višjimi hitrostmi, ko potrebujete več nadzora, pa krmiljenje postane trše. Sistem EPAS zdaj z nadzorom proti spodrsavanju upošteva tudi bočni veter in ostale vozne pogoje, medtem ko aktivna pomoč proti tresenju volana zmanjšuje neželene vibracije na volanskem obroču.

Uživajte v zmogljivosti. Odločite se za varčnost.

Zakaj bi morali izbirati med navdušujočo zmogljivostjo in varčno učinkovitostjo? Fiesta nove generacije vam to nudi v kombinaciji 1.0-litrskega motorja EcoBoost Hybrid in EcoBoost, ki je 5-kratni dobitnik naziva mednarodni motor leta, vam je popolnoma predan. Sistem Auto-Start-Stop vam pomaga varčevati z gorivom vsakič, ko se ustavite pred semaforjem. Prefinjena vozna dinamika in natančna vodljivost pa vam zagotavljata bogato in brezkompromisno vozno izkušnjo.

Sedaj v hibridni izvedbi

Sedaj v hibridni izvedbi

Motor Fieste v izvedbi blagi hibrid uporablja majhen elektromotor z 48-voltno baterijo za izboljšanje učinkovitosti. Namesto da se vozi izključno na električni pogon, električni motor nudi dodatno pomoč pri navoru bencinskega motorja, kadar je to potrebno. Blagi hibrid uporablja regenerativno tehnologijo zaviranja, ki akumulator napolni tako, da zajame energijo, ki se običajno izgubi, ko upočasnite vozilo. To pomaga povečati učinkovitost porabe goriva in zmanjšati emisije.

Več moči. Večja varčnost. Večji užitek.

Več moči. Večja varčnost. Večji užitek.

Revolucionarni 1.0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč 103 kW (140 KM), ki bi jo sicer pričakovali od običajnega 1.6-litrskega motorja, pri tem pa dosega manjšo porabo in nižje izpuste CO2. Vsesplošna korist. Izberete lahko 1.1-litrski bencinski motor, ki razvije živahno moč do 63 kW (85 KM).

Moč dizelskega motorja

Moč dizelskega motorja

Prisegate na dizelski motor? Potem se odločite za 1.5-litrski motor TDCi, ki doseže osupljivo moč 63 kW (85 KM) in zagotavlja varčno porabo do 5,1 l/100 km z izpusti CO2 do le 99 g/km pri 3-vratni izvedenki. Če bi želeli še več moči skupaj z varčno porabo, vam ta motor z 88 kW (120 KM) zagotavlja porabo 5,2 l/100 km in emisije do 112 g/km.

Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

Porabite manj goriva s sistemom Auto-Start-Stop

Ko se ustavite pred semaforjem ali vaša Fiesta čaka v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor, ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava in sistem Ford SYNC 2.5 oziroma SYNC 3. Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnite sklopko oz. na avtomobilu s samodejnim menjalnikom pritisnite plin in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem Auto-Start-Stop je zlasti učinkovit v mestih in na mestnih ulicah, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 % (mestna vožnja).

Varčnost s pritiskom na gumb

Varčnost s pritiskom na gumb

Domiselna funkcija nove Fieste je gumb za varčno porabo Eco. Pritisnite gumb, da vklopite sklop sistemov in nastavitev, ki vam pomagajo prihraniti gorivo. Zmanjšajo se na primer lahko stopnja pospeševanja, prosti tek, prav tako tudi delovna hitrost ventilatorja klimatske naprave. Kombinacija vseh teh lastnosti pripomore k večjemu prihranku.

Ročni ali samodejni menjalnik? Vi odločate.

Ročni ali samodejni menjalnik? Vi odločate.

Zasnovali smo nabor sklopov menjalnikov, ki vam pomagajo kar najbolje izkoristiti zmogljivost katerega koli izbranega motorja. Na voljo so en 5-stopenjski in dva 6-stopenjska menjalnika v ročnem načinu ter en 6-stopenjski samodejni menjalnik. Fiesta vam zagotavlja gladko, natančno zmogljivost ob vsaki menjavi prestave.

Boljša aerodinamičnost za manjšo porabo

Boljša aerodinamičnost za manjšo porabo

Ko vozite počasi, sistem aktivne mreže za zajem zraka pusti režo na sprednji maski odprto, da ohlaja motor. Ko pospešite, se samodejno zapre ter s tem izboljša aerodinamičnost in pomaga prihraniti gorivo. Preko daljšega obdobja se prihranek s to tehnologijo močno pozna.

Motorji, ki izpolnjujejo stroge standarde

Motorji, ki izpolnjujejo stroge standarde

Katerikoli motor izberete za svojo Fiesto, bo izpolnjeval emisijske standarde Euro 6. Za bencinske motorje emisijski standard Euro 6 pomeni, da motorji ne smejo proizvajati več kot: 1,0 g/km ogljikovega monoksida, 0,10 g/km ogljikovodika, 0,06 g/km dušikovih oksidov in 0,005 g/km trdnih delcev v zraku.*

* Velja samo za motorje z neposrednim vbrizgom.

Vaša varnost in zaščita sta najpomembnejši

Fiesta naslednje generacije vključuje številne pametne tehnologije, ki so zasnovane z namenom, da pomagajo zaščititi vas, vaše sopotnike in vozilo v primeru nezgode. Ključne funkcije vključujejo aktivni sistem za samodejno zaviranje v mestu, ščitnike za robove vrat in sistem za glasovno upravljanje SYNC 3 s funkcijo Pomoč v sili. Na voljo je še veliko drugih sistemov, nekateri od njih primarno služijo za pomoč pri preprečevanju nezgod.

Avtomobil, ki vam pomaga pri zaviranju

Avtomobil, ki vam pomaga pri zaviranju

Trčenja v počasi premikajočem se prometu, ki se nenehno ustavlja, se dogajajo vse prepogosto. Inovativni sistem Active City Stop vozniku pomaga, da se izogne naletu pri vožnji v počasnem prometu ali pri hitrostih do 50 km/h. To počne tako, da nenehno meri razdaljo do vozila pred vami, ko je le-to v dosegu. Če sistem zazna, da je avtomobil pred vami nepričakovano zmanjšal hitrost, bo samodejno začel zavirati.

Zračne blazine za zaščito iz vseh smeri

Zračne blazine za zaščito iz vseh smeri

Poleg zračnih blazin za voznika in sovoznika sta na voljo tudi stranski zračni blazini za zaščito prsnega koša, ki sta zasnovani tako, da potnika oddaljita od mesta trka. Blazini lahko tudi dvigneta roko potnika ter tako omogočita več prostora med potnikom in premaknjenim delom strukture. Zračne zavese poskrbijo za maksimalno prekritje, nasloni za glavo pa nudijo zaščito pred poškodbami vratu. S pomočjo sprednjih in zadnjih zateznikov varnostnih pasov in omejevalnikov obremenitve, kakor tudi z opozorilniki o pripetju varnostnih pasov, vam Fiesta pomaga postaviti varnost na prvo mesto.

Visoka raven zaščite

Visoka raven zaščite

Možno je vgraditi varovalni sistem Thatcham kategorije 1, ki vključuje perimetrično alarmno zaščito in dvojni sistem zaklepanja. Dvojno zaklepanje vrat onemogoča odklepanje z notranje strani, četudi nekdo poskuša vdreti v vozilo z razbitjem stranskega stekla. Dvojno zaklepanje aktivirate tako, da na daljinskem upravljalniku dvakrat pritisnete gumb za zaklepanje vozila.

Več moči za zaviranje v sili

Več moči za zaviranje v sili

Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu vozilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. Nadzira se samodejno preko sistema ESP, ki zazna, kako močno ste pritisnili stopalko za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Napredni sistemi za bolj nadzorovano zaviranje

Sistem proti blokiranju koles pri zaviranju (ABS) in elektronska porazdelitev zavorne moči (EBD) vam zagotavljata bolj nadzorovano zaviranje. Pomoč pri zaviranju v sili (EBA) omogoča vašemu avtomobilu kar največjo učinkovitost zaviranja v sili. To stori tako, da zazna, kako močno ste pritisnili pedal za zavoro, in to silo po potrebi samodejno poveča.

 Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

Opozorilo zadaj, ko ostro zavrete

Ko morate ostro zavirati v sili, se varnostne utripalke samodejno vklopijo, da obvestijo druge voznike. Utripajo tudi zavorne luči, da voznike za vami predhodno opozorijo na potencialno nevarne okoliščine.

Ščiti vas varnost s 5 zvezdicami

Ščiti vas varnost s 5 zvezdicami

Euro NCAP je vodilna evropska neodvisna organizacija na področju varnosti. Oceni varnost vsakega novega vozila na osnovi izredno strogih meril. Gre za merilo Fordove zavezanosti varnosti, da smo za Fiesto prejeli najvišjo oceno: pet zvezdic.

Preprečuje neželene udrtine in praske

Preprečuje neželene udrtine in praske

Na ozkih parkirnih mestih se rado zgodi, da udarimo z vrati ob druge predmete. Če pa boste odprli Fiestina vrata, bo izskočila zaščitna ovira, ki bo zaščitila lak vašega vozila, pa tudi tistih poleg njega.

Uravnavanje vozne linije vaše prikolice

Uravnavanje vozne linije vaše prikolice

Nadzor zibanja prikolice zazna vijuganje ali zanašanje prikolice in zmanjša hitrost vozila ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na kolesih.

Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Ohranite popoln nadzor v vseh razmerah

Elektronski stabilizacijski nadzor (ESC) nenehno spremlja vožnjo vaše Fieste. Sistem zazna, kdaj vozilo izgubi oprijem, in samodejno sproži zaviranje posameznih koles, kar vozilu povrne stabilnost. Z uporabo naprednih tipal proti blokiranju koles ob zaviranju in funkcijo za nadzor pogona sistem nadzira obnašanje avtomobila.

Fiesta že za 12.550 €

Razgiban in eleganten izgled v kombinaciji s legendarno vozno dinamiko in sodobnimi tehnologijami je Fiesta avto, s katerim boste nepremagljivi na mestnih ulicah. Tehnološko najbolj napreden avto v svojem razredu v Evropi.

 

  • Med vsako vožnjo z vašo Fiesto bo za vas delalo vec kot 15 najsodobnejših tehnologij za pomoč vozniku
  • Revolucionarna motorja 1.0 EcoBoost ali 1.5 TDCi - užitek v vožnji ob majhni porabi in izpustih
  • 5 zvezdic NCUP za varnost
  • 5 let jamstva brez omejitve kilometrov
  • Vrhunska vozna izkušnja zmagovalke WRC v svetovnem merilu

 

Vozila na zalogi

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

Avto Rajh d.o.o.